Welcome

This blog was created to be used with Educative purpose. Here we can find text, songs, pictures and others activities that can be shared with students of Anisio Teixeira´s School. So , I hope you enjoy and learn.



Loading...

Total de visualizações de página

sábado, 13 de agosto de 2011

Quiz - How much do you know about english-speaking countries?

1- Dentre os países abaixo, qual não tem o inglês como lingua oficial?
    a) Estados Unidos     b) Guatemala     c ) África do Sul
2. Quais são as línguas oficiais do Canadá?
    a) Francês e Inglês    b) Espanhol e francês     c) Alemão e inglês
3. Qual é o país cuja capital é Canberra?
    a) África do Sul        b) Canadá        c) Austrália
4. Libra é a moeda de qual país?
    a) Nova Zelândia      b) Reino Unido       c) Estados Unidos
5. Quais países da Oceania têm como língua oficial o inglês?
    a) Canadá e Estados Unidos   b) Reino Unido e África do Sul   c) Nova Zelândia e Austrália
6. Toronto, Vancouver e Montreal são cidades do (a) :
     a) Canadá       b) Jamaica    c) Austrália
7. Qual é o esporte mais popular da Nova Zelândia ?
    a) natação    b) polo aquático     c) rugby
8. Qual foi o pais sede da Copa do Mundo em 2010?
    a) Nova Zelândia    b) África do Sul     c) Índia
9. Qual das seguintes cores não está presente na bandeira canadense?
    a) vermelho     b) branco    c) azul
10. Peixe com batatas fritas e cachorro-quente são pratos típicos de quais países, respectivamente?
    a) Inglaterra e Estados Unidos   b) Nova Zelândia e África do Sul   c) Canadá e Estados Unidos.

HOW MUCH DO YOU KNOW ABOUT THE WORLD?
1. how many kilos of beef do a Brazilian person and a Japanese person eat a year, respectively?
  a) 31,7 kg; 13,8 kg    b) 56,3 kg; 31,7 kg    c) 56,3 kg; 13,8 kg    d) 13,8 kg ; 31,7kg  e) 31,7kg; 56,3kg
2. Many native Brazilian plants are stolen by other countries for medical and financial purposes. Which country holds the most patents for Brazilian seeds?
  a) France   b) USA    c) Canada    d) Germany     e) Japan
3. Can you guess who said the quotation below?
   "As a nuclear power - as the only nuclear power to have used a nuclear weapon - The United States has a moral responsibility to act."
   "As a rock star, I have two instincts; I want to have fun, and I want to change the world. I have a chance to do both."
  a) Bill Clinton and Bono Vox   b) Bill Clintn and Justin Timberlake   c) Bono Vox and Justin Timberlake
  d) Barack Obama and Justin Timberlake      e) Barack Obama and Bono Vox
4. One of these writers is not Brazilian. Wh is he?
  a) Pedro Bandeira    b) Fernando Pessoa   c) Manuel Bandeira   d Carlos Drummond de Andrade
  e) Monteiro Lobato
5. How much drinking water is used in the production of paper in Brazil?
  a) 200 to 750 liters/kg   b) 300 to 900 liters/kg   c) 500 to 1200 liters/kg    d) 600 to 1900 liters/kg
  e) 750 to 2300 liters/kg
6. What is the most popular tribe in Brazil?
   a) Ianomâmi ( AM adn RR )   b) Manaus (AM)   c) Raposa Serra do Sol (RR)  d) Alto Rio Negro (AM)
   e) Èvare ( AM )

HOW MUCH DO YOU KNOW ABOUT THE JOB MARKET?
1. Each part of our body is reflected in some part of our feet. What part(s) of the body is/are reflected in our toes?
  a) spine    b) lung and chest    c) heart            d) lower back     e) brain and head
2. What is the name of the communications professional who is employed by a media source inn one country an stationed in a foreign land to cover government, religion, and other matters?
  a) investigative reporter   b) news journalist   c) public-relations specialist    d) broadcast journalist
  e) foreign correspondent
3. Which os these acronyms is related to health care ?  BP     BPM     ER
 a) Bachelor or Philosophy; Business Process Management; Erbium (chemical element )
 b) Blood Pressure; Beats Per Minute; Emergency Room
 c) Blood Pressure; Business Process Managemen; Emergency Room
 d) Bachelor or Philosophy; Beats Per Minute; Erbium ( Chemical element )
 e) Blood Pressure; Beats Per Minute; Erbium ( Chemical  element )
4. What is the most common type of prosthesis?
  a) Dental prosthesis   b) Prosthetic arm     c) Prosthetic foot    d) Silicone implants  e) Prosthetic vertebrae

Um comentário:

rosane karolaine disse...

Alunos:
Juciara silva dos Santos

Rosane Karolaine Alves de Souza Brito

noturno,sala:10, 3 ano

1-b
2-c
3-a
4-b
5-b
6-a
7-b
8-8
9-a
10-b
11-c
12-c
13-c
14-b
15-b
16-c
17-a
18-a
19-b
20-a
21-a
22-c
23-b
24-a
25-a
26-c
27-c
28-b
29-c
30-c